CrysSoft Literatisia - De dragoste - ultima carte pe care am citit-o
 CATEGORII
Roman de aventuri
Poliţiste
De spionaj
Umor
Dezvoltare personală
Contemporani
Clasici
Business - Economie
De dragoste
Capă şi spadă
Istorie
Război
Enciclopedii - Dicționare
Horror
Ficțiune
 VIZITATORI
Adaugă comentariu
Perle - Colin Falconer
Editura Aldo Press, 2007
     Până unde poate merge un om pentru a-și atinge visul? Visul de a găsi perla. Acea perlă care îl va face bogat și îi va schimba statutul social. Perla perlelor!
     Și ce se întâmplă atunci când, după ce o găsește, o pierde? Și iar o pierde! Și o pierde din nou!
     Sunt oare perlele blestemate, precum comorile ascunse? Este soarta sau doar simpla întâmplare? Și dacă pierderea perlelor e doar o simplă întâmplare, de ce lasă în spate atâtea tragedii și suferință?
     Am avut în mână încă unul dintre romanele de excepție a lui Colin Falconer. De data aceasta el ne poartă prin lumea căutătorilor de perle, din insulele Lacepede din vestul Australiei. Descoperim aici o lume mai apropiată de cea din ziua de astăzi, în care unii lucrează pe mai nimic, pentru a-și asigura traiul de zi cu zi, iar alții profită prin mici șiretlicuri pentru a se îmbogății peste noapte. Căutătorii de perle, scufundătorii, șlefuitorii, comercianții și bancherii, ne sunt prezentați rând pe rând alături de afacerile lor.
     Cameron McKenzie este unul din mulții căutători de perle, veniți aici pentru a a avea un trai mai bun. Și are noroc, găsește perla mult căutată! Perla ce o găsești doar o dată în viață. Dar ghinionul aduce lugherul (vasul) lui Patrick Flynn, un alt căutător, în preajma lui. Conform bunului obicei cei doi se pun pe chefuit: un astfel de eveniment nu putea rămâne nesărbătorit. Însă Flynn, profită de naivitatea lui Cameron și îl droghează, pentru a-i fura perla.
     Întors în port, Cameron este nevoit să se resemneze cu pierderea perlei. Aici destinul i-o scoate în cale pe Kate Flynn, fiica hoțului, iar între cei doi se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste, ascunsă de ochii lumii. Însă visul de a avea perla perlelor și dorința de răzbunare sunt mai puternice decât iubirea și Cameron o părăsește pe Kate, după ce o lasă însărcinată.
     Ajunge să mai spun că Kate se căsătorește de voie de nevoie cu George, un alt rival al lui Cameron, pentru a vă introduce în cea mai captivantă poveste de dragoste, ură și răzbunare, presărată cu un fond de perle sidefate.
     Pentru că Colin Falconer m-a captivat încă o dată cu o poveste greu de uitat îi acord nota 4,5, pentru Perle.
Crystian   
 
 
Romantica - Dragoste la prima vedere
Editura Hiparion, 2002
     Nu are autor... cel puţin eu nu l-am găsit. Este o frumoasă povestioară de dragoste în stil Sandra Brown, pe care o citești într-o după amiază de primăvară ca să-ți mai răcorești sufletul după muncă. Mult mai bine decât să te uiți la telenovele. Și este într-un singur episod.
     Helen Hartmann, o femeie de bani gata, nu are de lucru și îl trimite pe soțul ei, Rick, să o viziteze pe buna sa prietenă, Katrin, în timpul unui sejur la München. Nu o vizitase de de foarte mult timp și astfel vroia să-și spele păcatele.
     Rick o cunoaște pe Katrin într-un moment mai delicat: tocmai părăsește casa cu grădină și se mută într-un apartament mai ieftin, iar băiatul ei Andy se află pe patul de spital. Tristețea îi sporește frumusețea nativă în ochii lui Rick care se îndrăgostește pe nesimțite de ea. Și invers.
     Micile atenții și ajutorul dat de Rick pentru a trece peste greutăți, duce încet încet la o relație între cei doi. Întâlnirile alternează cu scurte despărțiri cauzate de Andy care este ferit de noua relație a mamei lui. Pentru a fi mai aproape, Rick închiriază o mică cabană în apropiere, pe malul unui lac. Aici el poate să-și scrie noua carte și să se întâlnească cu Katrin într-un peisaj mai mult decât romantic.
     Între timp Helen petrece la propriu într-o stațiune balneară din Pădurea Neagră, fără a ști ce se petrece în München. Dar sejurul se termină și se hotărăște să-i facă o vizită surpriză soțului infidel. Apare și Phil, tatăl lui Andy, fostul iubit al Katrinei, cu gânduri serioase pentru reînnodarea relației.
     Apoi începe nebunia, un accident grav de mașină, orbire, operații, încercări disperate, remușcări, un alt adulter, un divorț, o carte nouă și un final fericit într-un peisaj tipic german în care banii și oamenii de rând intră în conflict.
     După cum am spus, o poveste romantică pentru un asfințit într-o seara de primăvară pe terasă. Fără dureri de cap, fără stres și fără autor. Dar pentru că îi lipsește și pasiunea îi acord doar nota 3. Tipic german.
Crystian   
Pagina anterioară   

eXTReMe Tracker