CrysSoft Literatisia - ultima carte pe care am citit-o
 CATEGORII
Roman de aventuri
Poliţiste
De spionaj
Umor
Dezvoltare personală
Contemporani
Clasici
Business - Economie
De dragoste
Capă şi spadă
Istorie
Război
Enciclopedii - Dicționare
Horror
Ficțiune
 VIZITATORI
Adaugă comentariu
Protocolul Sigma - Robert Ludlum
Editura Lider, Luceafărul,
     Ben este fiul unui magnat american, Max Hartman, un evreu trecut prin lagărele naziste, ajuns acum să conducă afaceri de miliarde de dolari. Aflat în trecere prin Zürich, ElveÈ›ia, Ben este atacat pe nepusă masă de către un fost prieten. El reuÈ™eÈ™te să scape prin fugă de tentativa de asasinat, datorită abilităților dobândite în copilărie. ÃŽntâmplarea lăsa în urmă o serie de cadavre, lovite de către gloanÈ›ele răzleÈ›e.
     Lucrurile se precipită: tentativele de asasinat se È›in lanÈ› în zilele care urmează. ExplicaÈ›ia acestor evenimente neaÈ™teptate o dă Peter, fratele geamăn a lui Ben. Acesta a descoperit o poză realizată în timpul celui de al doilea război mondial care îi prezintă pe magnaÈ›ii lumii, din ambele tabere beligerante, adunaÈ›i împreună pentru a pune bazele unei corporaÈ›ii multinaÈ›ionale, numită Sigma, sfidând astfel legile războiului È™i ale moralei. Această poză poate schimba cursul istoriei È™i stă la baza cercetării pe care Ben o va iniÈ›ia pentru a elucida misterul.
     Simultan, în Statele Unite, agentul Anna Navarro este trimisă de către È™eful Serviciului de Cooperare Internă să ancheteze morÈ›ile suspecte ale unor bogătaÈ™i bătrâni, răspândiÈ›i pe toate continentele. Ce au toÈ›i aceÈ™tia în comun? ÃŽn trecut au fost cercetaÈ›i de către CIA în cadrul unei operaÈ›iuni numită Sigma.
     Drumurile celor două personaje principale ale cărÈ›ii se vor întâlni curând când vor realiza că ambii caută aceleaÈ™i răspunsuri.
     Cartea este scrisă în stilul unui thriller hollywoodian: personajele principale scapă de nenumărate ori de ucigaÈ™i profesioniÈ™ti dar fac în acelaÈ™i timp greÈ™eli copilăreÈ™ti cum ar fi să folosească cărÈ›i de credit, când toată poliÈ›ia din Europa È™i din cele două Americii sunt pe urmele lor. Iar deghizarea o folosesc doar în ultimul moment, deÈ™i pozele lor împânzesc toate ziarele. Finalul este de asemenea apocaliptic È™i dacă stai să analizezi lucrurile cu atenÈ›ie îți dai seama că nu prea se potriveÈ™te cu imaginea transmisă în capitolele anterioare.
     Dar dacă pretenÈ›iile nu sunt prea mari, cartea este scrisă biniÈ™or, te prinde È™i o recomand pentru câteva ore de relaxare. ÃŽi acord nota 4.
Crystian   
 
 
Proiectul Hades - Robert Ludlum, Gayle Lynds
Editura Lider,
     Ceea ce sunt doar zvonuri sau creaÅ£ii ale unor oameni cu prea multă imaginaÅ£ie, devine în Proiectul Hades realitate: o companie farmaceutică devine duÅŸmanul numărul unu al omenirii. De fapt nu compania prin politica ei, ci un grup restrâns de persoane care profitând de slăbiciunile acesteia, răspândesc în toată lumea o epidemie mortală. Nu, nu sunt teroriÅŸti, nu este Bin Laden... sunt americani get-beget, avizi de o îmbogăţire rapidă, pe seama a milioane ÅŸi milioane de victime.
     Totul începe cu câteva cazuri de decese suspecte, ce ajung să fie investigate de către prestigiosul institut american al armatei specializat în virusologie, ICMBIASU. Faptul că un virus nou a apărut pe piaţă, nu este atât de suspect, ca moartea subită a unei cercetătoare ÅŸi a câtorva persoane din conducerea institutului.
     Ghinionul ucigaÅŸilor, să spunem aÅŸa, este că logodnicul cercetătoarei, Smith Jonathan, cercetător ÅŸi el la acelaÅŸi institut, este un om de acÅ£iune care nu se mulÅ£umeÅŸte cu explicaÅ£ii prea evidente. O înÅ£epătură suspectă pe corpul logodnicei decedate ÅŸi o avertizare din partea unui fost prieten din copilărie îl duc la începutul unei piste, ce nu poate duce decât spre un final fericit sau o mare dezamăgire...
     AlÅ£i prieteni ai acestuia Marty Zellerbach, un autist foarte inteligent ÅŸi Peter Howell, un fost agent MI5, cât ÅŸi sora logodnicei, Randi Russell, fac pe parcursul cărÅ£ii acÅ£iunea mult mai pitorească: dezertări din armată, urmăriri prin păduri, focuri de armă, spargeri de calculatoare prin Internet, gărzi personale mult prea zeloase, infiltrări în Irak, garda republicană, manipularea preÅŸedintelui SUA, conspiraÅ£ie la nivel înalt, laboratoare secrete ÅŸ.a.m.d. Toate ingredientele unui bun film hollywoodian, puse într-o carte specifică lui Robert Ludlum.
     TotuÅŸi, pentru din aceleaÅŸi motive - parcă vizualizam un film american de pe ProTV - ÅŸi pentru că am citit cărÅ£i mai bune de Robert Ludlum, îi ofer doar nota 4,3. Oricum merită să o citiÅ£i dacă vreÅ£i acÅ£iune la cote maxime!
Crystian   
   Pagina următoare

eXTReMe Tracker