CrysSoft Literatisia - ultima carte pe care am citit-o
 CATEGORII
Roman de aventuri
Poliţiste
De spionaj
Umor
Dezvoltare personală
Contemporani
Clasici
Business - Economie
De dragoste
Capă şi spadă
Istorie
Război
Enciclopedii - Dicționare
Horror
Ficțiune
 VIZITATORI
Adaugă comentariu
Succesul în afaceri - Anastasios D. Karayiannis
Editura Economică, 1995
     Teoretic trebuia să o citesc înainte de a deveni întreprinzător. Dar mi-a prins bine È™i acum. Am avut ocazia să mă conving încă o dată că am ales calea cea dreaptă.
     Titlul Succesul în afaceri poate crea confuzie: această carte nu îți dă reÈ›eta succesului, ci te ajută să-È›i dai seama dacă ai vreo È™ansă să atingi succesul în afaceri. Te ajută să iei decizia de a renunÈ›a la slujba bine plătită È™i sigură, pentru a intra în jungla afacerilor. Dar te ajută È™i să nu iei această decizie: nu toată lumea este la fel. Nu toată lumea e menită să devină întreprinzător.
     Printre subiectele tratate de cartea Succesul în afaceri se numără: care sunt motivele pentru care ai dori să devii întreprinzător, care sunt avantajele È™i defectele tale din acest punct de vedere, cum influenÅ£ează mediul spiritul antreprenorial, ce vei face odată ajuns întreprinzător È™i cum îți vei conduce afacerea pentru a nu ajunge un eÈ™ec.
     Ce are deosebit această carte, spre deosebire de cele care ne inundă librăriile, este mediul în care are loc dezbaterea: Grecia. Aici am regăsit spaÈ›iul mioritic natal. Nu m-am simÅ£it un străin citind despre o lume de vis a afacerilor, descrisă în cărÈ›ile americane.
     De exemplu, printre motivele pentru care È›i-ai dori să devii întreprinzător se numără È™i "să fiu cineva" È™i "o fac È™i alÈ›ii, de ce nu È™i eu". Am regăsit familia fericită, dorinÈ›a de a scăpa de sărăcie, de a duce un trai mai bun, de a avea un anumit statut social. De a avea ce să pui pe masă copiilor. Și am regăsit mai puÈ›in banul, singuratic, sinistru, ca unic obiectiv.
     Un alt capitol care mi-a plăcut mult, a fost cel legat de modul în care mediul influenÅ£ează spiritul întreprinzător. Unde te-ai născut, cum È›i-ai petrecut copilăria, vârsta, cultura, experienÅ£a È™i nu în ultimul rând rolul statului prin politicile economice aplicate. Din păcate, conform criteriilor din carte, România face parte din țările care nu încurajează spiritul întreprinzător. (Și te miri de ce se miră...)
     Pentru că m-am regăsit în această carte, pentru că e accesibilă tuturor, pentru că e apropiată de mediului românesc, îi ofer nota 4,8. Mi-au plăcut mult È™i chestionarele de la sfârÈ™itul capitolelor care te ajută să rememorezi cele citite È™i să-È›i descoperi imediat propria personalitate. Apreciez faptul că nu-i descurajează pe cei care se dovedesc a nu avea spiritul întreprinzător, ci le arată ce să îndrepte È™i ce le lipseÈ™te.
Crystian   
 
 
Protocolul Sigma - Robert Ludlum
Editura Lider, Luceafărul,
     Ben este fiul unui magnat american, Max Hartman, un evreu trecut prin lagărele naziste, ajuns acum să conducă afaceri de miliarde de dolari. Aflat în trecere prin Zürich, ElveÈ›ia, Ben este atacat pe nepusă masă de către un fost prieten. El reuÈ™eÈ™te să scape prin fugă de tentativa de asasinat, datorită abilităților dobândite în copilărie. ÃŽntâmplarea lăsa în urmă o serie de cadavre, lovite de către gloanÈ›ele răzleÈ›e.
     Lucrurile se precipită: tentativele de asasinat se È›in lanÈ› în zilele care urmează. ExplicaÈ›ia acestor evenimente neaÈ™teptate o dă Peter, fratele geamăn a lui Ben. Acesta a descoperit o poză realizată în timpul celui de al doilea război mondial care îi prezintă pe magnaÈ›ii lumii, din ambele tabere beligerante, adunaÈ›i împreună pentru a pune bazele unei corporaÈ›ii multinaÈ›ionale, numită Sigma, sfidând astfel legile războiului È™i ale moralei. Această poză poate schimba cursul istoriei È™i stă la baza cercetării pe care Ben o va iniÈ›ia pentru a elucida misterul.
     Simultan, în Statele Unite, agentul Anna Navarro este trimisă de către È™eful Serviciului de Cooperare Internă să ancheteze morÈ›ile suspecte ale unor bogătaÈ™i bătrâni, răspândiÈ›i pe toate continentele. Ce au toÈ›i aceÈ™tia în comun? ÃŽn trecut au fost cercetaÈ›i de către CIA în cadrul unei operaÈ›iuni numită Sigma.
     Drumurile celor două personaje principale ale cărÈ›ii se vor întâlni curând când vor realiza că ambii caută aceleaÈ™i răspunsuri.
     Cartea este scrisă în stilul unui thriller hollywoodian: personajele principale scapă de nenumărate ori de ucigaÈ™i profesioniÈ™ti dar fac în acelaÈ™i timp greÈ™eli copilăreÈ™ti cum ar fi să folosească cărÈ›i de credit, când toată poliÈ›ia din Europa È™i din cele două Americii sunt pe urmele lor. Iar deghizarea o folosesc doar în ultimul moment, deÈ™i pozele lor împânzesc toate ziarele. Finalul este de asemenea apocaliptic È™i dacă stai să analizezi lucrurile cu atenÈ›ie îți dai seama că nu prea se potriveÈ™te cu imaginea transmisă în capitolele anterioare.
     Dar dacă pretenÈ›iile nu sunt prea mari, cartea este scrisă biniÈ™or, te prinde È™i o recomand pentru câteva ore de relaxare. ÃŽi acord nota 4.
Crystian   
Pagina anterioară      Pagina următoare

eXTReMe Tracker