CrysSoft Literatisia - ultima carte pe care am citit-o
 CATEGORII
Roman de aventuri
Poliţiste
De spionaj
Umor
Dezvoltare personală
Contemporani
Clasici
Business - Economie
De dragoste
Capă şi spadă
Istorie
Război
Enciclopedii - Dicționare
Horror
Ficțiune
 VIZITATORI
Adaugă comentariu
Romantica - Dragoste la prima vedere
Editura Hiparion, 2002
     Nu are autor... cel puÅ£in eu nu l-am găsit. Este o frumoasă povestioară de dragoste în stil Sandra Brown, pe care o citeÈ™ti într-o după amiază de primăvară ca să-È›i mai răcoreÈ™ti sufletul după muncă. Mult mai bine decât să te uiÈ›i la telenovele. Și este într-un singur episod.
     Helen Hartmann, o femeie de bani gata, nu are de lucru È™i îl trimite pe soÈ›ul ei, Rick, să o viziteze pe buna sa prietenă, Katrin, în timpul unui sejur la München. Nu o vizitase de de foarte mult timp È™i astfel vroia să-È™i spele păcatele.
     Rick o cunoaÈ™te pe Katrin într-un moment mai delicat: tocmai părăseÈ™te casa cu grădină È™i se mută într-un apartament mai ieftin, iar băiatul ei Andy se află pe patul de spital. TristeÈ›ea îi sporeÈ™te frumuseÈ›ea nativă în ochii lui Rick care se îndrăgosteÈ™te pe nesimÈ›ite de ea. Și invers.
     Micile atenÈ›ii È™i ajutorul dat de Rick pentru a trece peste greutăți, duce încet încet la o relaÈ›ie între cei doi. ÃŽntâlnirile alternează cu scurte despărÈ›iri cauzate de Andy care este ferit de noua relaÈ›ie a mamei lui. Pentru a fi mai aproape, Rick închiriază o mică cabană în apropiere, pe malul unui lac. Aici el poate să-È™i scrie noua carte È™i să se întâlnească cu Katrin într-un peisaj mai mult decât romantic.
     ÃŽntre timp Helen petrece la propriu într-o staÈ›iune balneară din Pădurea Neagră, fără a È™ti ce se petrece în München. Dar sejurul se termină È™i se hotărăște să-i facă o vizită surpriză soÈ›ului infidel. Apare È™i Phil, tatăl lui Andy, fostul iubit al Katrinei, cu gânduri serioase pentru reînnodarea relaÈ›iei.
     Apoi începe nebunia, un accident grav de maÈ™ină, orbire, operaÈ›ii, încercări disperate, remuÈ™cări, un alt adulter, un divorÈ›, o carte nouă È™i un final fericit într-un peisaj tipic german în care banii È™i oamenii de rând intră în conflict.
     După cum am spus, o poveste romantică pentru un asfinÈ›it într-o seara de primăvară pe terasă. Fără dureri de cap, fără stres È™i fără autor. Dar pentru că îi lipseÈ™te È™i pasiunea îi acord doar nota 3. Tipic german.
Crystian   
 
 
Regulile Marthei - Martha Stewart
Editura Curtea Veche Publishing, 2006
     Regulile Marthei este o carte pe care o recomand în special antreprenorilor (sau patronilor, ca să È™tie È™i românul despre ce discutăm) sau viitorilor antreprenori care nu au o pregătire de specialitate în domeniu. ÃŽnsăși autoarea nu se laudă să fi avut la începuturile carierei prea multe diplome de management.
     Pentru cine nu o cunoaÈ™te (trebuie să recunosc că nici eu nu auzisem de ea), Martha Stewart a construit un imperiu media, pornind de la o simplă firmă de catering, având la bază lucrurile utile pentru casă, începând de la simple reÈ›ete pentru mâncare È™i până la amenajarea grădinii. ÃŽn culmea gloriei a făcut È™i câteva luni de închisoare pentru o speculaÈ›ie pe piaÈ›a financiară, după care a fost gazda emisiunii Ucenicul (The Apprentice) pentru un sezon.
     Ideea scrierii acestei cărÈ›i i-a venit în închisoare în timp ce discuta cu celelalte deÈ›inute care îi cereau sfaturi, profitând de faptul că puteau discuta de la egal la egal cu o femeie de afaceri atât de celebră. Aceste sfaturi au constituit scheletul cărÈ›ii de față È™i întreaga carte are un limbaj accesibil pentru publicul larg.
     Regulile Marthei, sau de fapt sfaturile acesteia, sunt punctele cheie care au ajutat-o pe aceasta în carieră: pasiunea pentru ceea ce faci, sursa marilor idei, concentrarea pe detalii fără a pierde imaginea de ansamblu, transmiterea informaÈ›iilor de valoare pentru a te face cunoscut, reguli pentru dezvoltare, accentul pe calitate, importanÈ›a echipei È™i motivarea oamenilor, ieÈ™irea din necazuri cu faÈ›a curată, asumarea riscurilor È™i crearea de lucruri care să le facă viaÈ›a mai frumoasă oamenilor.
     Toate aceste lucruri se regăsesc în cărÈ›ile de management, dar parcă spuse pe înÈ›elesul cititorului par mult mai simple È™i mai naturale. Dacă ar fi să le dau un sfat celor cu MBA, cu privire la această carte, le-aÈ™ spune să citească cu atenÈ›ie părÈ›ile cu motivarea oamenilor, accentul pe calitate È™i pe crearea lucrurilor frumoase pentru oameni. Iar oamenilor din marketing le-aÈ™ spune că această carte este o adevărată lecÈ›ie de marketing: Martha Stewart își promovează propria afacere pe banii cititorilor, mai bine decât un an de reclamă la televizor, spunând doar niÈ™te lucruri de bun simÈ› la urma urmelor. Cel puÈ›in la cuvinte È™i la bătut apa în piuă pe un subiect se pricepe de minune.
     ÃŽi acord nota 4 pentru că este o carte valoroasă pentru antreprenorii vocaÈ›ionali, È™i doar această notă, pentru că am fost poate puÈ›in deranjat de prea multa laudă de sine.
Crystian   
Pagina anterioară      Pagina următoare

eXTReMe Tracker