CrysSoft Literatisia - Enciclopedii - Dicționare - ultima carte pe care am citit-o
 CATEGORII
Roman de aventuri
Poliţiste
De spionaj
Umor
Dezvoltare personală
Contemporani
Clasici
Business - Economie
De dragoste
Capă şi spadă
Istorie
Război
Enciclopedii - Dicționare
Horror
Ficțiune
 VIZITATORI
Adaugă comentariu
Maeștrii afacerilor online - John Middleton
Editura Meteor Press, 2010
     Apărută în ColecÈ›ia Capital, această carte este un mini-dicÈ›ionar al oamenilor pe care autorul i-a considerat importanÈ›i pentru dezvoltarea afacerilor online, aÈ™a cum erau ele la nivelul anului 2006, când a fost editată pentru prima oară la Londra.
     Printre cele 40 de persoane prezentate, regăsim nume celebre precum Jeff Bezos, fondatorul Amazon, Jim Clark, fondator al Netscape È™i Silicon Graphics, Michael Dell, fondatorul companiei cu acelaÈ™i nume, Dell, Carly Fiorina, cea care a ghidat compania Hewlett-Packard să fuzioneze cu Compaq, Bill Gates, care nu mai are nevoie de prezentări, Andy Grove, fondator Intel, Jonathan Ive, cel care a asigurat companiei Apple celebritatea de azi, Paul Mockapetris, creatorul DNS-urilor, Larry Page È™i Sergey Brin, fondatorii Google, Jeff Papows, fost CEO la Lotus, Alvin Toffler autorul bestseller-ului Al treilea val, Linus Rorvalds, creatorul sistemului de operare Linux, Meg Whitman, CEO la eBay È™i Niklas Zennström, fondator alături de Janus Friis al companiei Skype, È™i omul din spatele KaZaA. Alături de aceÈ™tia regăsim È™i o întreagă pleiadă de viitorologi, scriitori, jurnaliÈ™ti, care s-au întrecut în a găsi substanÈ›a afacerilor online È™i a le prezice viitorul. Unii au nimerit cu prezicerile destul de bine, alÈ›ii mai puÈ›in.
     Despre fiecare nume aflăm motivul pentru care sunt destul de celebrii pentru a fi incluÈ™i în această carte, suntem surprinÈ™i cu câte un citat memorabil È™i o cu evaluare critică asupra activității sale. Nu lipseÈ™te bibliografia È™i conexiunile cu celelalte nume din carte.
     InformaÈ›iile sunt destul de sumare, cartea fiind mai mult pentru dezvoltarea culturii generale, decât pentru a găsi idei preÈ›ioase (cel puÈ›in pentru mine care am È™i eu o mică afacere pe net); pe sistemul, uite ce idei geniale au avut aceÈ™ti oameni, oare noi cum de nu ne-am gândit. Și pentru ca să atragă mai mult cititorii în prima parte este prezentat impactul pe care mediul online îl are asupra economiei È™i al procesului de globalizare: mai puÈ›ină stabilitate la locul de muncă, dar preÈ›uri mai mici la produse, mutarea comunicării pe chat, libertate mai mare dar prizonieri ai calculatoarelor È™.a.m.d.
     ÃŽn ultima parte regăsim patru studii de caz al unor afaceri celebre, de fapt niÈ™te scurte povestiri, o lista cu circa 50 de recenzii ale unor cărÈ›i importante pentru afacerile online (mie partea asta mi s-a părut cea mai reuÈ™ită pentru că îți dă posibilitatea de a avea un punct de pornire către alte cărÈ›i de calitate) È™i un glosar de termeni specifici.
     Un dicÈ›ionar-ghid pe care-l recomand pentru dezvoltarea culturii generale, dar care se simte că a copiat formatele altor cărÈ›i. Autorul a încercat să adune prea multe informaÈ›ii pe prea puÈ›ine pagini, subiectele din carte putând fi tratate mult mai bine. Se simte pregătirea în domeniul economic al autorului È™i încercarea acestuia de a pătrunde în mediul online. Pentru reuÈ™ită acord nota 4.
Crystian   
 

eXTReMe Tracker