CrysSoft Literatisia - ultima carte pe care am citit-o
 CATEGORII
Roman de aventuri
Poliţiste
De spionaj
Umor
Dezvoltare personală
Contemporani
Clasici
Business - Economie
De dragoste
Capă şi spadă
Istorie
Război
Enciclopedii - Dicționare
Horror
Ficțiune
 VIZITATORI
Adaugă comentariu
SAS - Dosarul Nord-Coreean - Gerard de Villiers
Editura Tinerama,
     Moda face o victimă nevinovată în New York: Stacy Lak a avut ghinionul să fie persoana nepotrivită, la locul nepotrivit, dar purtând acelaÅŸi taior mov ca adevărata Å£intă, Olivia de Portello. Din păcate, asasinul este ucis de către un poliÅ£ist în timp ce încerca să fugă de la locul faptei.
     F.B.I.-ul investighează crima, dar nu găseÅŸte nici un indiciu concludent nici despre mobilul crimei ÅŸi nici despre asasin, cu excepÅ£ia unui paÅŸaport belgian fals. Este chemat în ajutor C.I.A-ul, care mergând pe urma paÅŸaportului ajunge, unde credeÅ£i... la generalul Postelnicu, tocmai în BucureÅŸti. BineînÅ£eles că apare ÅŸi numele lui Pacepa, într-o poveste, mai mult sau mai puÅ£in adevărată, a unor personaje din fosta securitate. Că e pură fantezie, mai treacă meargă, dar să auzi de ai tăi prin cărÅ£i scrise de străini, te face să te simÅ£i bine.
     Povestea noastră însă se complică, pentru că paÅŸaportul se pare că a ajuns printr-un lanÅ£ de evenimente, tocmai la israelieni. Parcă încep lucrurile să se lege: Stacy Lak era soÅ£ia unui iranian, paÅŸaportul la un israelian... e cunoscută "prietenia" dintre cele două popoare. Mai greu e de înÅ£eles de ce au acÅ£ionat pe teritoriul Americii? Să fie chiar aÅŸa de disperaÅ£i?
     ÃŽn acest moment intră în scenă, prinÅ£ul nostru, Malko Linge, care dă toate lucrurile peste cap, când descoperă încurcătura taioarelor. Numai bine ne mutăm în Miami, unde s-a retras Olivia de Portello, care se pare că a priceput că ceva nu este în regulă. Malko încearcă să o protejeze, fără ca ea să ÅŸtie, ÅŸi în acelaÅŸi timp să descopere misterul, însă nu are prea mult noroc: Olivia de Portello este ucisă noaptea pe plajă de către israelieni.
     Vă întrebaÅ£i poate ce legătură au coreenii în toată treaba asta? Vă las satisfacÅ£ia de a afla singuri acest lucru. Până una alta, îi acord cărÅ£ii nota 3,6 pentru acÅ£iune ÅŸi suspans, un adevărat thriller. Păcat că la un moment dat o cam tărăgănează cu urmărirea amantului... Ei... care amant!?
Crystian   
 
 
Cum să faci avere - Donald J. Trump
Editura Curtea Veche Publishing, 2012
     Aceasta este prima carte dintr-o serie ce are pe copertă numele È™i chipul lui Donald Trump È™i este dedicată tuturor celor care caută un punct de pornire pentru a scăpa de statutul de salariat È™i a face avere, prin diverse modalități. DeÈ™i Donald Trump apare pe copertă, acesta nu a scris decât un capitol, în care-È™i laudă realizările È™i ne spune lucruri banale de genul: să facem totul cu pasiune, să fim buni negociatori, să ne asumăm riscuri È™.a.m.d. Autorii sunt de fapt John R. Burley, J.J. Childers, Dr. Gary W. Eldred, Dr. Michael E. Gordon, Richard Parker, Philip A. Springer È™i Marshall Sylver.
     Fiecare dintre aceÈ™tia È™i-a republicat aici fie câte un articol, fie un capitol dintr-o carte proprie, fie un rezumat al altei lucrări. Până la urmă realizezi că această carte este o antologie, destul de reuÈ™ită în cele din urmă. Meritul ei este că îți arată că prosperitatea poate începe din mai multe direcÈ›ii È™i în mai multe domenii (licite bineînÈ›eles).
     Prima parte se ocupă de pregătirea psihică a candidatului la prosperitate. Aici se pune accentul pe mentalitatea succesului È™i pe obiceiurile pe care trebuie să le adopÈ›i pentru a reuÈ™i să acumulezi avere. Nu te trimite să-È›i cumperi televizor sau frigider în rate È™i să faci cumpărături la Paris, ci să scapi de datorii, să pui bani deoparte pe care apoi să-i înmulÈ›eÈ™ti. Te învață cum să-È›i formezi o viziune, să atragi oamenii de valoare de partea ta pentru a face o echipă È™i cum să devi o persoană organizată È™i care vede oportunitățile acolo unde alÈ›ii văd doar probleme È™i criză.
     Cea mai interesantă parte, din punctul meu de vedere este cea destinată antreprenoriatului. Cum faci dacă vrei să deschizi o firmă, dar habar nu ai în ce domeniu? Michal E. Gordon ne descrie cum a ajutat-o pe soÈ›ia lui să facă această alegere È™i cum a condus-o pe drumul către succes, construind afacerea pas cu pas. Un capitol din această parte este destinat celor care doresc să achiziÈ›ioneze o firmă existentă.
     Următoarea parte este jalnică... Să vezi măi nene calcule peste calcule cum creÈ™te piaÈ›a imobiliară È™i cum, chiar dacă iei împrumut de la bancă È™i nu câștigi nimic din închiriere È™i întreÈ›inere, până la urmă tot bogat vei fi datorită creÈ™terii valorice a imobilelor... Din fericire cartea a apărut la noi după debutul crizei. Varianta în limba engleză a fost tipărită prin 2007 È™i pregătită mai devreme. TotuÈ™i mai găseÈ™ti È™i niÈ™te sfaturi utile È™i de bun gust pentru cei temerari în domeniu.
     Urmează apoi o parte destinată investiÈ›iilor la bursă, unde nu mă bag pentru că nu este domeniul meu, dar poate unii o vor găsi interesantă, iar ultima parte se adresează celor care după ce acumulează ceva capital vor să È™tie cum să-l păstreze È™i eventual să-l înmulÈ›ească prin instrumente de economisire È™i investiÈ›ii sigure.
     Fiind mai mulÈ›i autori, regăseÈ™ti în carte tot felul de sfaturi contradictorii, gen investeÈ™te în imobiliare versus fereÈ™te-te de imobiliare (acesta din urmă a avut dreptate), investeÈ™te la bursă versus nu pierde banii la bursă. Cine are dreptate È™i cine nu... rămâne să stabilească fiecare după ce citeÈ™te cartea È™i după propriul lui domeniu de interes.
     Cartea È™i seria din care face parte se găseÈ™te la chioÈ™curile de ziare împreună cu revista Capital, de-a lungul anului 2012. Eu îi acord nota 4,0 pentru informaÈ›iile interesante regăsite în carte È™i o recomand celor care vor să înceapă de undeva... dar treceÈ›i conÈ›inutul prin filtrul propriei raÈ›iuni.
Crystian   
Pagina anterioară      Pagina următoare

eXTReMe Tracker