CrysSoft Literatisia - ultima carte pe care am citit-o
 CATEGORII
Roman de aventuri
Poliţiste
De spionaj
Umor
Dezvoltare personală
Contemporani
Clasici
Business - Economie
De dragoste
Capă şi spadă
Istorie
Război
Enciclopedii - Dicționare
Horror
Ficțiune
 VIZITATORI
Adaugă comentariu
Managementul serviciilor - Alexandru Jivan
Editura Editura de Vest, 1998
     Am avut un profesor de matematică la facultate care avea un stil atât de ciudat de a vorbi, încât, la început, nu înÈ›elegeam nimic din ceea ce spune. Apoi am început să mă obiÈ™nuiesc cu el È™i să-i înÈ›eleg vorbele, dar logica lui tot nu o înÈ›elegeam: copiam la xerox tot ce scria pe tablă. Culmea însă, când învățam pentru examen, cursurile lui È™i demonstraÅ£iile în special mi se păreau foarte logice È™i clare.
     AcelaÈ™i sentiment l-am avut citind această carte: chiar am început să-mi pun întrebări la un moment dat dacă nu e ceva în neregulă cu mine. Trebuia să recitesc paragrafele de 2-3 ori pentru a le înÈ›elege: autorul a folosit fraze lungi, cu un vocabular foarte bogat. Practic mă pierdeam în text È™i pe nesimÈ›ite, mintea mea zbura aiurea. O carte exact opusă stilului anglo-saxon cu fraze scurte È™i la obiect.
     Dar totuÈ™i informaÈ›iile pe care mi le-a furnizat această carte mi se par foarte utile È™i foarte interesante, deÈ™i cartea a fost publicată cu zece ani în urmă. Acesta a fost motivul pentru care am mers până la capăt È™i nu am abandonat-o.
     La începutul cărÈ›ii suntem puÈ™i în temă cu specificul serviciilor. Cum se deosebesc ele de producÈ›ia industrială de bunuri materiale. Pe tot parcursul cărÈ›ii apoi am întâlnit această paralelă, pentru a scoate în evidență în fiecare domeniul al managementului "specificitățile" serviciilor.
     Se vorbeÈ™te foarte mult despre calitatea serviciilor, un termen pe atât de promovat È™i de care totuÈ™i ducem o lipsă tot mai acută în ziua de azi. Ajunge doar să ne gândim la serviciile de vânzări oferite de hypermarketuri: doamne fereÈ™te să întrebi vreun om de-al lor despre orice produs expus.
     Sunt expuse apoi relaÈ›iile cu piaÈ›a: gestionarea aprovizionărilor È™i al transportului, managementul relaÈ›iilor cu beneficiarii, marketingul, concurenÈ›a È™i nu în ultimul rând valoarea È™i preÈ›ul.
     Cel mai interesant capitol mi s-a părut cel referitor la managementul personalului: cum se fac angajările, cum este motivat personalul, cum sunt verificaÈ›i angajaÈ›ii È™i cum le este măsurată munca depusă, cultura de întreprindere È™i caracteristicile cadrelor de conducere.
     Gestionarea optimă a resurselor este tema următorului capitol. Nu este uitată nici gestionarea È™i influenÈ›area cererii. Ultimul capitol este dedicat managementului dezvoltării firmei de servicii È™i problemele pe care le poate aduce acest proces în deservirea clienÈ›ilor.
     Pentru informaÈ›iile primite i-aÈ™ acorda aprope nota maximă, dar pentru modul de expunere, mult prea "academic" îi acord doar nota 4, pentru că beneficiarii ei ar trebui să fie în primul rând oamenii de afaceri È™i apoi studenÈ›ii È™i cadrele didactice.
Crystian   
 
 
Aventurile echipajului Dox - Cutremur la Yokohama - Peter Gontran
Editura Marist, 2004
     Ceea ce îmi place la această serie, sunt informaÈ›iile pe care le descoperi despre diverse locuri È™i animale. Ele se împletesc armonios în firul povestirii, dar apar È™i ca mici suplimente la începutul È™i la sfârÅŸitul cărÈ›ii. Poate că povestea detectivilor o uiÈ›i, bombardat de atâtea È™i atâtea cazuri pe care le citeÈ™ti, le auzi sau le vezi la È™tiri sau în filme. Dar aceste informaÈ›ii de cultură generală îți revin mereu în amintire, prin farmecul È™i ineditul lor.
     È˜tiaÈ›i de exemplu că pe„ștele fugu produce o otravă care administrată unei persoane cauzează o paralizie totală. Persoana devine asemeni unui cadavru, deÈ™i este perfect conÈ™tientă. Ce plăcere poÈ›i simÈ›i când te îndrepÈ›i spre un crematoriu în starea asta... brrrr...
     Eroii noÈ™trii Farrow, Bertram È™i Pongo au ajuns în acestă situaÈ›ie neplăcută. Dar până să ajungă în situaÈ›ia asta, ne-au făcut cunoÈ™tință cu Japonia, în călătoria lor spre Yokohama. Au fost chemaÈ›i acolo de ataÈ™atul naval al coroanei în Extremul Orient, lordul Caraval, care le-a È™i sponsorizat substanÈ›ial călătoria.
     I-a chemat pe celebrii detectivi pentru a dezlega un misterul morÈ›ii subite a nepoatei sale... È™i a reapariÈ›iei sale. Poate părea o coincidență, o persoană care seamănă foarte mult cu nepoata, aÈ›i putea spune. La fel s-a gândit È™i lordul Caraval. ÃŽnsă persoanele care au văzut-o o cunoÈ™teau mult prea bine pentru a cădea în plasa unei asemenea confuzii. S-a mai adăugat È™i un telefon disperat primit de lord direct de la nepoată.
     Micul grup de detectivi este rapid copleÈ™it de duÈ™mani necunoscuÈ›i, care le administrează otrava mai sus amintită. Lucrurile încep să o ia razna, interesele ascunse încep să iasă la suprafață, iar elementele negative atacă furibunde.
     Cutremurului din Yokohama îi acord nota 3,5 mai mult pentru informaÈ›iile oferite. Pentru că autorul a vrut să introducă mai mult dramatism în carte, povestea devine simplă È™i previzibilă. ÃŽnsă per ansamblu o recomand cu căldură pentru o lectură plăcută de două-trei ore.
Crystian   
Pagina anterioară      Pagina următoare

eXTReMe Tracker